Előfizetői tartalom

Amikor utoljára ilyen történt, 40%-ot esett a tőzsde

Az amerikai háztartások megtakarításán belül 1960 óta nem látott szinteken van a részvények aránya. Mikor utoljára ilyen történt 15 év átlagában nem emelkedett a részvénypiac és kétszer is 40-50% esést sikerült produkálnia az amerikai részvénypiacnak. Vajon most is ez történik, vagy ez a helyzet más mint régen? Ezekre keressük a válaszokat ebben a cikkben.

Van az a mondás, hogy ami Las Vegasban történik az ott is marad. Nos, ez az amerikai részvénypiacra nem igaz. Ami ott történik, az az egész világra, az összes részvénypiacra kihatással van. Ezért hazai befektetőként is érdemes az amerikai részvénypiac strukturális változásaival tisztában lenni. Az amerikai háztartások pénzügyi vagyonán belül a részvénykitettség az 1960-as...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés