Előfizetői tartalom

Országnyi vagyonokat mozgat a színfalak mögött a világ 10 legnagyobb befektetője

Portfolio
A világ legnagyobb lakossági és intézményi alapkezelői komplett országnyi vagyonok befektetéséért felelősek, csak a legnagyobb tíz piaci szereplő majdnem 18000 milliárd dollárt kezel, ez majdnem az Egyesült Államok tavalyi GDP-jének megfelelő összeg. Megnéztük, melyik most a világ legnagyobb tíz alapkezelője (a nemzeti vagyonalapokat nem számítva).

10. Legal & General Investment Management - 1 012 milliárd dollár Az L&G egy 1836-ban alapított, brit székhelyű nemzetközi pénzintézet, amely többek közt biztosítással és nyugdíjcélú befektetésekkel is foglalkozik. Az alapkezelőt, az L&G Investment Managementet 1970-ben rakták hozzá a céghez, intézményi- és magánbefektetők vagyonát is kezelik.9. Prudential Financial - 1 089...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés