Előfizetői tartalom

Barcza elismerte: a lakossági állampapírok jelentős része van a bankoknál

Portfolio
A lakosságon kívül továbbra is a bankoknál van jelentősebb állomány a lakossági állampapírokból - árulta el a Világgazdagságnak Barcza György, az ÁKK vezérigazgatója. Barcza arra számít, hogy a jövőben nőni tud a lakossági befektetők aránya, miután két fontos kiskaput is bezártak a lakossági állampapírokkal kapcsolatban. Kitért arra is, hogy a jövőben minden lakossági állampapír egységes elnevezést kap.

Barcza György elismerte, hogy a lakossági állampapírok egy jelentős része a bankoknál van. A Portfolio több cikkben is beszámolt már arról, hogy a lakossági állampapírok nagy részét nem a lakossági befektetők tartják. A legfrissebb statisztikák szerint közel 1900 milliárd forint közelébe kúszott a lakossági állampapírok állományának az a része, amely nem a háztartások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés