Előfizetői tartalom

Lakossági állampapírok helyett ezt veszik most az önkormányzatok

Portfolio
Szép lassan, de halad az ÁKK tervének megvalósítása, miszerint kiszorítaná a lakossági állampapírok piacáról a nem lakossági befektetőket. Részben ezt a célt szolgálja a tavaly szeptemberben indult, 3 éves Önkormányzati Magyar Államkötvény is, amelybe fél év alatt közel 140 milliárd forint áramlott, ezzel párhuzamosan az önkormányzatoknál lévő rövid futamidejű papírok állománya gyakorlatilag nullára csökkent.

Tavaly augusztusban jelentette be az ÁKK, hogy az önkormányzatok számára új, 3 éves futamidejű állampapírt vezet be a piacra, az Önkormányzati Magyar Államkötvényt. A papír 1,25%-os éves kamatot ad, és nem titkoltan az volt a bevezetés egyik célja, hogy a lakossági állampapírok piacáról fokozatosan kiszorítsák az intézményi befektetőket, köztük az önkormányzatokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés