Előfizetői tartalom

Magyar nyugdíjasok: ha szereted a hazádat, állampapírt veszel

Portfolio
A magyar lakosság mintegy kétharmadának semmilyen megtakarítása sincs, és akinek van, az is csak rövid időtávon fekteti azt be - derül ki egy friss kutatásból. Informáltságban is lenne még hova javulni, ugyanis csak minden második magyar tudja például azt, hogy az állampapír mögött állami fizetési garancia áll. A kutatásból kiderül az is, hogy sokak szerint az ingatlan biztonságosabb, mint az állampapír, a hirtelen az ölükbe pottyanó egymillió forintot sokan inkább elköltenék és bizony sokak szerint a magyar embernek hazafias kötelessége magyar állampapírt venni.

Érdekes kutatási eredményt közölt a Hitelintézeti Szemle márciusi számában, amelyben elsősorban azt vizsgálták, mi motiválja és befolyásolja a magyarokat az állampapír vásárlásban. A kiinduló feltevés ugyanis az, hogy nem feltétlenül a hozamok maximalizálása a cél, így aztán egy reprezentatív kutatást végeztek a magyar lakosság körében.Sokak szerint az ingatlan biztonságosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés