Amundi: Ingoványos talajra tévedtek a befektetők

Kósa Endre
2019. május 31. 15:03    
nyomtatás
 
Amundi Alapkezelő:

"Donald Trump május eleji tweet üzenetét követően újfent kiújult az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi feszültség, amely alacsonyabb kockázatvállalásra sarkallta a befektetőket. Ennek következtében egyrészt megakadt az év elején újabb erőre kapó részvénypiaci bika, másrészt a kockázatkerülésnek köszönhetően csökkenésnek indultak a kötvénypiaci hozamok. A következő hetek-hónapok irányát jelentős mértékben fogja majd meghatározni, hogy sikerül-e tető alá hozni a piacok által régóta remélt megállapodást. Mi alapesetben erre számítunk, de elképzelhető, hogy újabb fordulatok borzolják majd a befektetők idegeit.

Amundi: Ingoványos talajra tévedtek a befektetők


Vitathatatlan, hogy a kereskedelmi háború esetleges eszkalálódása komoly nyűg lenne a világgazdaság számára, ezért véleményünk szerint a jelenlegi bizonytalan környezetben két szempontot mindenképp érdemes lenne a szemük előtt tartani a befektetőknek: óvatosság és szelektivitás. Meglátásunk szerint az egyik legproblémásabb terület a technológiai szektor, ezen belül is a hardver-, illetve félvezetőgyártás, melyet egyelőre inkább kerülnénk. Inkább a kereskedelmi feszültségnek kevésbé kitett szektorokat, országokat részesítenénk előnyben, elsősorban az olyan eszközöket, amelyek döntő többségben a belföldi piacon tevékenykednek. Óvatosság javallott például a fejlett részvénypiacok esetében, melyek a májusi korrekció ellenére sem forognak olyan nyomott árazással, mint az év elején. Habár Európa esetében az EP-választásokat követően kijelenthető, hogy kiesett egy kockázati faktor, a két nagyobb jelentőségű bizonytalansági tényező, a Brexit, illetve az EU és USA közötti kereskedelmi ellentét továbbra sem megoldott. Emiatt egyelőre nem is változtatunk a fejlődő piaci allokációnkon, ráadásul - a kockázatokat is figyelembe véve - rövidesen kedvezőbb beszállási pontok is adódhatnak.

Még mindig nem dőlt el, hogy a nagy növekedési ciklusnak a végénél járunk, avagy csupán a cikluson belüli újabb átmeneti lassulásról van-e szó. Alapforgatókönyvünk szerint az idei első féléves lassulást az év második felében, illetve jövőre gyorsulás követheti, amit elsősorban a feltörekvő régió jobb teljesítménye támogathat. Kimagasló növekedési kilátásai révén pedig továbbra is szeretjük Kínát, különösen a magas belföldi kitettséggel rendelkező szektorokat, melyek sokat profitálhatnak a legutóbbi stimulusból. Szintén a gazdaság élénkülésének egyik győztese lehet Dél-Korea, amely ráadásul még vonzó értékeltségi szinteken is forog a fejlődő piaci univerzumot figyelembe véve. A kereskedelmi háború miatti aggodalmunk miatt 10%-ra csökkentjük a fejlődő részvénypiaci kitettségünk.

Mivel túlárazottság továbbra sem fenyegeti a régiós részvénypiacokat, ezért továbbra is kitartunk a hazai és a régiós kitettség mellett. Sőt, a BUX április végén indult korrekcióját követően 10%-ra növeljük a hazai részvények súlyát."

Amundi: Ingoványos talajra tévedtek a befektetők


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium