Világvégére, tőzsdei összeomlásra számítasz? Akkor ezt a befektetést neked találták ki!

2018. június 5. 21:13    
nyomtatás
 
A 12 milliárd eurót kezelő Algebris Investment egy világvége-alapot dob piacra, miután egyre több intézményi befektető gondolja úgy, hogy a következő pénzügyi válság már rég esedékes lenne - írja a Financial Times.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Az alap június 1-jével indult, két nagyobb intézményi befektető támogatásával, de az alapkezelő a következő hónapokban még 100-500 millió eurós tőkebeáramlásra számít. Az alap neve, a Tail Risk Fund olyan eseményekre utal, amelyek kis valószínűséggel következnek be, de magas kockázatot hordoznak.

Az alapot azzal a céllal hozták létre, hogy fel lehessen készülni a pénzügyi rendszert érintő sokkokra a 10 éve tartó jó világ után. Ezzel gyakorlatilag egy újabb válság bekövetkeztével szemben biztosíthatják magukat az intézményi befektetők, igaz, nem olyan olcsón. Az éves alapkezelési díj 60 bázispont lesz, de még így is alacsonyabb a hedge fundoknál mért átlagos 1,6%-hoz képest. Lesz emellett sikerdíj is, de az elmondások szerint csak egy számjegyű.

A tájékoztatás szerint az alap vagyonának kétharmadát strukturális short pozíciókba teszi, a fennmaradó harmadot pedig taktikai befektetésekbe fordítja, például olyan országokba vagy vállalatokba fektet, amelyekről tudvalevő, hogy sérülékenyek.

Címlapkép: AFP/Bryan R. Smith

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium