Előfizetői tartalom

Zsiday: reáleszközbe kell fektetni, különben biztos a veszteség

Portfolio
A tartósan alacsony kamatok és a növekvő infláció korát hozhatják el a következő évek, a fejlett világ esetleges recessziója miatt pedig a helikopterpénzt is bevethetik - mondta Zsiday Viktor a Portfolio Öngondoskodás 2016 konferenciáján. Szerinte a magyar lakosságnak is a reálbefektetések felé kellene fordulnia, a nominális eszközök ugyanis vagyonvesztéssel fenyegetnek.

Zsiday előadásában többek között az alábbiakról beszélt: Az 1970-es évek végéig erősen szabályozott volt a pénzügyi szektor a világban, ezt követően azonban a Reagan- és Thatcher-adminisztrációk idején erőteljesen csökkent a vállalatok és a vagyonosabb magánügyfelek adóterhe. Olyan szabályozói környezet alakult ki, amely nemcsak a vagyoni különbségeket, hanem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés