Szaúd-Arábia támaszthatja meg az olaj árfolyamát

2019. augusztus 9. 09:46    
nyomtatás
 
Nem igazán talált magára az olaj árfolyama a szerdai nagy esés után. Ezzel szemben az amerikai és európai részvényindexeknek sikerült visszapattanniuk. Nem jók az előjelek.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások


Negatívumok


  • Az USA és Kína között feszülő kereskedelmi háború továbbra sincs jó hatással a fekete arany keresleti oldalára. A kedélyeket csak tovább fokozta a szeptember elsejétől 10%-os vámtarifa bevezetése 300 milliárd dollár értékű kínai árura, illetve a jüan zuhanása, mely egy devizaleértékelési háború kezdete lehet. Az amerikai vállalatok továbbra sem üzletelhetnek a Huawei-jel.
  • Nem tűnik elégségesnek az OPEC és Oroszország júliusi megállapodása, miszerint 2020 márciusáig tolnák ki a jelenlegi kitermeléscsökkentéseiket.Pozitívumok


  • Szaúd-Arábia ingerküszöbét elérte a szerdai zuhanás, és megbeszéléseket kezdeményezett a nagyobb olajkitermelő társaival a helyzet orvoslására.
  • Szaúd-Arábia napi átlagban 7 millió hordó alatt tervezi tartani olajexportját augusztusban és szeptember folyamán. Reményeik szerint újra egyensúlyba kerülhet a keresleti és kínálati oldal, és mérséklődhetnek a globális készletfelhalmozódások.
  • Az Egyesült Arab Emírségek energiaügyi minisztere megerősítette támogatásáról Szaúd-Arábiát.
  • Abu Dhabiban szeptember 12-én találkozhatnak újra az OPEC tagok és szövetségeseik.


Mit mond a grafikon?


Definíció szerint elérkezett a medve az olaj piacára, ugyanis már több mint 20%-ot esett a jegyzés az áprilisi csúcs óta. További baljós jelzés, hogy az olaj nem igazán tudta kivenni a részét a kockázatos eszközök tegnapi visszapattanásából.

A WTI grafikonja néz ki kevésbé ijesztően. Az 50-51 dollárnál húzódó erős támasz egyelőre megfogta az esést. Baj akkor lesz, ha elesik a szint, akkor a következő megálló 43 dollárnál lehet.

Szaúd-Arábia támaszthatja meg az olaj árfolyamátA Brent grafikonja már nem fest ilyen pozitív képet. A 60 dolláros erős támasz elesett. A következő támasz 50 dollárnál található. Amennyiben pozitív piaci hangulatban megközelítené a jegyzés a 60 dolláros ellenállást, érdemes lehet eladási pozíciók felvételén elgondolkozni.

Szaúd-Arábia támaszthatja meg az olaj árfolyamátCímlapkép: Stefan Wermuth/Bloomberg via Getty Images

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium