Megszólalt az IMF, ütik a bitcoint

2018. március 14. 16:25    
nyomtatás
 
9000 dollár alá esett a bitcoin árfolyama, miután a Google és az IMF is megtámadta a kriptovalutát. Ezek a hírek jobban hatottak a befektetők döntéseire, mint a bejelentés, hogy a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje, a Coinbase számlát nyitott a Barclaysnál, megkezdve ezzel az első együttműködést egy brit bank és egy kriptotőzsde közt.

Kereskedés Barclays-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az IMF elnöke, Christine Lagarde, egy blogposztban támadta a kriptodevizákat, mivel szerinte ezek a pénzmosás és a terrorizmus-finanszírozás egy "új, jelentős platformja." Emlegette az AlphaBay nevű sötét webes felületet is, melyen keresztül 1 milliárd dollárnyi vagyont mostak tisztára, mielőtt beszántották. Hozzátette továbbá, hogy a kriptoeszközök "extrém volatilitása könnyen új sérülékenységeket" okozhat a pénzügyi rendszerben. Írásában a hatóságok és szabályozók keményebb fellépését is sürgette a Valutaalap vezetője.

Közben a Facebook után a Google is bejelentette, hogy az ICO-król és a kriptopénzekről szóló hirdetéseket betiltja. Erről itt írtunk:
2018.03.14 09:15 A Google tiltólistára teszi az összes kriptopénzes reklámot

Jó hír viszont a kriptotrédereknek, hogy a Coinbase, a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéje számlát nyitott a Barclaysnál. A 12 millió felhasználóval rendelkező Coinbase a brit felügyelettől e-money licencet is kapott és támogatni kezdte a Faster Payments Schemet is. Utóbbinak köszönhetően könnyebben lehet befizetni és kivenni pénzt a kriptotőzsdéből, eddig ez napikat vett igénybe, hiszen egy észt bankon folyt át a befektetők pénze.

A kriptotréderek szívét nem hatotta meg a barclaysos hír, a mai kereskedésben már 435 dolláros, 4,76%-os mínuszban van a virtuális pénz árfolyama. 8708 dollárt kell most adni egy Bitcoinért a Coindesk adatai szerint.

Megszólalt az IMF, ütik a bitcoint(CNBC, Fortune)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Bróker / Értékpapír piaci tanácsadó
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium