szerző

MKB-Pannónia: Kereskedelmi háború fokozódása

Czifra Gábor
2019. május 31. 15:15    
nyomtatás
 
MKB-Pannónia Alapkezelő:

"Az amerikai-kínai kereskedelmi háború elhúzódása és a kínai lassulás komoly hatást gyakorolt a kínai import volumenére az elmúlt 1 évben, így nem véletlen ijedtek meg a befektetők, hogy a fejlett országok egy részében komolyan lelassulhat a gazdaság 2019-ben. A tárgyalások zátonyra futása és várhatóan elhúzódó viták a következő negyedévekben erősen éreztetni fogják a hatásukat. Ezzel párhuzamosan az európai és amerikai jegybankok a látványosan romló gazdasági mutatók hatására "bedobták a törölközőt", és komoly pálfordulást hajtanak végre az első félévben. A türelmes és kitartó befektetőnek ez egy remek beszállási pontot kínált az év elején, ahogy korábban jeleztem ezeket érdemes kihasználni a kockázatok növelésére. Ezentúl munkaerőpiaci folyamatok, a lakossági hitelezési és fogyasztási adatok továbbra sem támasztják alá, hogy komoly gazdasági visszaesés következne be a 2019 folyamán a fejlett piacokon. A piac azonban a decemberi pánikból áprilisra a hurrá optimista hangulatba csapott át, ami a korrekció mentes és példátlanul alacsony volatilitású emelkedés is hűen tükröz. Vélhetően a felhőtlenül könnyű emelkedés már mögöttünk van és rázósabb, de oldalazó részvényárakra kell felkészülni a második negyedév hátralevő részében. Ezért érdemes profitot realizálni a tavalyi részvényvételeken. A fejlődő részvénypiacok általánosságban továbbra is kerülendők, hiszen az erős dollár, a kereskedelmi háború komolyan ránehezedik az eszközárakra.

MKB-Pannónia: Kereskedelmi háború fokozódása


Az elmaradó jegybanki szigorítás és növekedési kilátások kis mértékű romlása drasztikusan csökkentett az inflációs nyomást, így a fejlett, hosszú kötvények piacán továbbra is kitartott vételi erő. Az amerikai hozamgörbén a vételi erő annyira erős volt, hogy a 5 éves hozamok lejjebb kerültek, mint a rövid oldali kamatok. Ezzel párhuzamosan a magyar piacon elfogyott a lendület, és profitrealizálási hullám indult el áprilisban, ami rövid ideig tartott, hiszen újra vonzóvá váltak a hozamszintek május végére."

MKB-Pannónia: Kereskedelmi háború fokozódása


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Sales representative
Befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium