MKB-Pannónia: optimista várakozás és a rideg valóság

Szécsi László
2019. július 31. 15:19    
nyomtatás
 
MKB-Pannónia Alapkezelő:

"Az amerikai-kínai kereskedelmi háború elhúzódása és a kínai lassulás komoly hatást gyakorolt a kínai import volumenére az elmúlt 1,5 évben, így nem véletlen ijedtek meg a befektetők, hogy a fejlett országok egy részében komolyan lassulhat a gazdaság 2019-ben. Az eddig beérkezett üzleti bizalmi indexek, a német ipar termelés és az ázsiai export-import volumenek is erről tanúskodnak. A tárgyalások zátonyra futása és várhatóan elhúzódó viták a következő negyedévekben erősen éreztetni fogják a hatásukat. Trump tweetjei és a folyamatosan egymásnak ellentmondó hírek szerint akár a 2020 novemberi amerikai elnök választás utánra is húzódhat a végleges kereskedelmi megállapodás az USA és Kína között. Ezzel párhuzamosan az európai és amerikai jegybankok a látványosan romló gazdasági mutatók hatására egyre lazább kamatpolitikát helyeztek kilátásba, hogy ezzel csökkentsék a növekedési kilátások, a tőzsdei eszközárak és a hitelezési aktivitás csökkenését. A nyári uborkaszezon legfontosabb eseménye lesz a júliusi végi FED kamatdöntő ülés, amin már határozott iránymutatást kell adni az év második felében hány kamatvágást terveznek, és ennek nyomatékot kell adnia egy 25 pontos csökkentéssel is. Az EKB a nulla alatti kamatszintjén már érdemben nem tud csökkenteni, de szeptemberre konkrét nem-konvencionális eszközök bejelentésére tett ígéretet, amit a befektetők kedvezően fogadtak. Minden ettől szigorúbb iránymutatás komoly volatilitáshoz vezethet a piacon, ezért érdemes szűk stopokat rakni a meglévő vételi pozíciókra. A fejlődő részvénypiacok általánosságban továbbra is kerülendők, hiszen az erős dollár, a kereskedelmi háború komolyan ránehezedik az eszközárakra.

MKB-Pannónia: optimista várakozás és a rideg valóság


A lazuló hazai és nemzetközi jegybanki politika, illetve a növekedési kilátások romlása drasztikusan csökkentette az inflációs nyomást, így a fejlett, hosszú kötvények piacán továbbra is kitartott vételi erő július folyamán. A globális államadósság negyede, kb. 13-14 trilliárd dollár már negatív hozammal forog, ami elképesztően extrém kockázatkerülési hajlandóságról és a monetáris politikának a reálgazdaságra gyakorolt hatásának kudarcáról vall. Az amerikai hozamgörbén a vételi erő annyira erős volt, hogy az 5 éves hozamok lejjebb kerültek, mint a rövid oldali kamatok, illetve júliusban az 50 éves svájci államkötvény hozama is negatívba fordult. Ezzel párhuzamosan a magyar hosszú államkötvények piacán is komoly hozamcsökkenés zajlott júliusban, így érdemes profitot realizálni a következő időszakban."

MKB-Pannónia: optimista várakozás és a rideg valóság


Az eszközallokáció csupán tájékoztató jellegű.

Portfolio Tanácsadó Központ - A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon - profi megoldások

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Új Portfolio hírlevél

Szerkesztett hírlevél - Segítség a
MIFID 2-ben

Feliratkozás
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium