Előfizetői tartalom

Műtárgyak harmóniája az otthonunkban

Portfolio
Lakberendezési magazinokat lapozgatva sokan azt érezzük, hogy a bemutatott lakások szinte már túl tökéletesek és a végletekig precízen megkomponáltak. Mindennek megvan a helye, az otthonok nem túl zsúfoltak, de nem is tűnnek túl üresnek, a színek szépen harmonizálnak egymással, még a nappaliban a fotó kedvéért látszólagos hanyagsággal ottfelejtett gyerekjáték is illik az enteriőrbe. Persze tudjuk azt is, hogy a mindennapok rohanásában valószínűleg nem így néz ki a lap hasábjain látott lakás, mégis vágyunk arra a gondosan megtervezett és kialakított, hangulatos belső térre. Ha jól megfigyeljük ezeket az enteriőröket, feltűnhet nekünk, hogy az összkép kiegyensúlyozottsága leginkább annak köszönhető, hogy a lakberendezési- és a dekorációs tárgyak a szobák különböző pontjain, sőt, olykor az egész házban rímelnek egymásra. A falon lógó kép okkersárgája visszaköszön a kanapén lévő párna huzatán, az étkezőasztalon lévő üvegpohár kékje felbukkan a szőnyeg szövetében, a gyerekjáték pirosa remekül illik a kávézóasztalon látható gyertyához. A sort a végtelenségig folytathatnánk, azonban helyesebb, ha levonjuk a következtetéseket: az egymást megszólaltató tárgyak összefogják, harmonikussá teszik a teret. Ez jó hír a lakberendezés szerelmeseinek, hiszen elég néhány apró változtatást eszközölnünk, és máris élénkíthetjük, kiegyensúlyozottabbá tehetjük a kiszemelt helyiséget. Az egyes tárgyak kapcsolódhatnak egymáshoz a színeik, anyagaik, témájuk mentén, de különbözőségük is izgalmas lehet: két egymástól eltérő, de élénk színű tárgy az egyébként visszafogott szoba két pontján szintén párbeszédbe kezd. A műtárgy.com az alábbiakban olyan egymáshoz illő festményeket és iparművészeti alkotásokat ajánl, amelyeket egy közelgő aukción meg is vásárolhatunk.

Az alábbi enteriőr visszafogott, de derűs. A barna, az okker, a fekete és a fehér dominálnak benne. A színeken túl a minták is visszaköszönnek több helyen: a csíkok, háromszögek, négyzetek megjelennek a képeken, a párnákon és a szőnyegen is.Kép forrása: pinterest.comHasonló hangulatú, világos szobába ajánljuk Kontuly Béla Modell (Hölgy gitárral) című festményét, amely...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés