Előfizetői tartalom

Gazdagodik a magyar, mégsem neveli a gyereket spórolásra

Hergár Eszter, MNB
|
Sz. Pap Judit, MNB
Érdekes eredményeket hozott a legújabb reprezentatív kutatás eredménye: jóval kevesebben küzdenek napi megélhetési gondokkal, ám a többletjövedelmet csak kevesen teszik félre a "nehezebb napokra". A kedvező környezet, a reálbérek jelentős növekedése mellett a lakosság kevésbé lett előrelátó a pénzügyeket illetően. A magyar családok pénzügyi ismeretei továbbra is hiányosak, ezért az iskolarendszeren belül megvalósítható pénzügyi-gazdasági ismeretátadás kiemelkedő jelentőséggel bír.

A Pénziránytű Alapítvány megbízásából elkészült kutatás az OECD által kidolgozott módszertan és kérdőív mentén vizsgálta a magyar lakosság pénzügyi tudatosságát. A 2010 és 2015 után az idén harmadszor elvégzett felmérés eredményei, valamint a nyolc év során megfigyelhető elmozdulások alapján fontos tendenciák rajzolódnak ki. A 2018 nyarán 1000 fős reprezentatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés