FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Íme a számok: kiszámoltuk, mennyit buksz a lakástakarék kivégzése miatt

Portfolio
Mindössze másfél napot hagytak a kormánypártok, hogy még az utolsó nagy rohamban lakás-takarékpénztári szerződést kössön, akinek nincs éppen ilyenje. Mivel tegnaptól már egyik lakáskasszánál sem lehet szerződni, valószínűsíthető, hogy tízezrek maradtak le a lehetőségről azok közül, akik tervezték e rendszeres megtakarítás elindítását. Megnéztük ezért, mekkora állami támogatást buktak ők el ezzel.

Az állami támogatás mértéke egy lakás-takarékpénztári szerződésre havonta befizetett összeg 30%-át teszi ki. Mivel a támogatás felső korlátja évi 72 ezer forint, ezért évi 240 ezer, azaz havi 20 ezer forint befizetésével lehetett maximalizálni a támogatást. Az utóbbi években ez a havi 20 ezres konstrukció volt a lakás-takarékpénztárak leggyakoribb termékmódozata. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés