Előfizetői tartalom

Kapitális fogás, mégsem mozdul a lakosság

Portfolio
A befektetési alapok a lakosság által leginkább keresett megtakarítási termékek manapság, a gyűjtésünk szerint az abszolút hozamú-, a kötvény- és pénzpiaci alapokba is komoly összegek érkeztek. A kivételek között lehetett hozni a részvényalapokat, ahonnan az elmúlt egy évben 20 milliárd forintot vontak ki a befektetők, annak ellenére, hogy szép teljesítményekre is volt példa. Az összesítésünk szerint a legjobb alappal 28%-os hozamot is be lehetett zsebelni, a kevésbé szerencsések viszont akár a befektetésük 10%-át is elbukhatták. Rövidebb távon a mögöttes piacok alakulásának megfelelően a fejlett piaci részvényalapok hozták a legtöbbet, nagyot nem lehetett hibázni, mert az elérhető alapok fele a kockázatmentes hozam felett teljesített. Hosszabb távon viszont már nem ilyen kedvező a helyzet, mindössze 17 alap volt, amely képes volt extra hozamot elérni, vagyis kevesebb mint az alapok 10%-a.

Szemet gyönyörködtető hozamok a szektorban. Korábbi elemzéseinkben végigmentünk a nagyobb alapkategóriákon, végül, de nem utolsó sorban a részvényalapokat néztük meg, amelyek nagyon izgalmas időszakon vannak túl. A magyar piacon főként aktívan kezelt alapokkal találkozhatunk, a dinamikus termékfejlesztésnek köszönhetően ma már egy átlagos magyar befektető a világ szinte...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés