Előfizetői tartalom

Leesett az állunk - Évi 40%-os hozam sem elérhetetlen

Portfolio
A Portfolio.hu által megnézett alapkategóriák közül a legmagasabb hozamot a részvényalapok tudták elérni 2013-ban, a legjobb stratégia tavaly klímaváltozásban érdekelt cégek papírjainak vásárlása volt. Számosságát tekintve a fejlett piaci részvényalapok tudták a legjobb teljesítményeket elérni, az összes alap fele viszont veszteséget hozott a befektetőknek. Hároméves időtávon tovább romlik a helyzet, ennek fényében érthető, hogy a befektetők tömegesen nem érdeklődnek a részvényalapok iránt. Tavaly 21,6 milliárd forint áramlott ki a szektorból, vélhetően a befektetőknek egyelőre túl nagy kockázatot jelent egy ilyen alap, először inkább egy vegyes alappal próbálkoztak meg.

Legyen a saját privát bankára a Portfolio Profit segítségével! 600 befektetési alap és intelligens befektetésialap-kereső egy helyen. Adja a lakosság a részvényalapokat. Nem maradt más hátra, mint hogy a befektetési alap piacon a részvényalapok teljesítményét is áttekintsük, korábbi cikkeinkből alapvetően az derült ki, hogy szerencsés helyzetben voltak a befektetők, a kötvényalapok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés