Előfizetői tartalom

Akkora vihar készül, amibe beleremeghet a világgazdaság

"Ez lehet a kötvénypiac dotkom-pillanata" - a Bloomberg csütörtöki véleménycikkének címe kiválóan adja vissza, mi zajlik most a piacon. A hozamok szinte mindenhol új mélypontra estek vissza, a befektetők szinte megőrülnek a negatív hozamú állampapírokért is. Ez azonban két szempontból sem biztos, hogy jó hír: akkor szokott ilyen történni, ha közeleg a recesszió, ha pedig kipukkad a lufi és fordul a piac, akkor sokan megégethetik magukat.

Itt tényleg mindenki megőrült?Egyre nehezebb szavakat találni arra, ami az elmúlt napokban a kötvénypiacon történt. A hozamok a világon szinte mindenhol történelmi mélypontra vagy környékére estek. A helyzetet jól szemlélteti néhány szalagcím: Szerdán már 15 ezer milliárd dollárnyi állampapír forgott negatív kamattal, ez a teljes globális piac negyede. A német hozamgörbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés