Történelmi mélypontra küldte a német kötvényhozamot a Fed-elnök jelzése

2019. június 5. 09:18    
nyomtatás
 
Ma reggel 2 bázisponttal mínusz 0,22%-ra, történelmi mélypontra bukott a 10 éves német államkötvény hozama azután, hogy a Fed elnöke tegnap közelgő kamatvágás lehetőségére utalt beszédében és közben a befektetők "hangolnak" a holnapi EKB kamatdöntésre is, amelyen újbóli lazító lépésre utaló jelzés is elhangozhat.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Amint külön cikkekben megírtuk: nagy részvénypiaci emelkedést, illetve dollárgyengülést és forinterősödést váltottak ki tegnap azok a Fed-jelzések, miszerint az eldurvuló kereskedelmi háború növekedéslassító hatásai miatt az amerikai jegybanknak is meg kell tennie a szükséges lépéseket. Ez a befektetők logikája szerint kamatcsökkentés lehet, amelynek lehetőségét eddig inkább lebegtette a jegybank, illetve kiváró álláspontot sugallt.

2019.06.05 09:10 A Fed-elnök szavai repítették a tőzsdéket

2019.06.05 08:38 Mélypont közeléből fordult élesen a forint

2019.06.04 09:38 Ráijesztettek Amerikára, be is szakadt a dollár - Hamarosan lépnie kell a Fednek?

Az amerikai-kínai kereskedelmi háború eldurvulása, illetve a legújabb front: az amerikai-mexikói háború (amely ellen még republikánus képviselők is kikeltek) azonban meggyőzhette a Fed vezetőit, hogy Donald Trump amerikai elnök egyelőre nem valószínű, hogy gyorsan meg tudna egyezni a nagy kereskedelmi partnerekkel a vitás kérdésben, mint ahogy arra eddig számoltak.


Ez pedig tartósan ronthatja a globális, illetve amerikai gazdasági növekedés kilátásokat (amellett, hogy az amerikai inflációt is felhajthatja). Az amerikai gazdaság a Trump-adócsökkentés kifutó növekedési hatása miatt egyébként is lassult volna 2020-tól, de erre ráerősítenek a kereskedelmi háborús feszültségek, a beszállítói láncokat érintő sérülések. Így ezért árazhatja a piac szeptemberre már a mostani 2,25-2,5%-os kamat akár 50 bázispontos, év végéig pedig akár 75 bázispontos vágását.

Történelmi mélypontra küldte a német kötvényhozamot a Fed-elnök jelzése


Történelmi mélypontra küldte a német kötvényhozamot a Fed-elnök jelzése


A romló növekedési kilátások és azok a várakozások, hogy az EKB is közel kerülhet a beharangozott újabb valamilyen lazító lépéshez, együtt tovább süllyesztették szerda reggel az európai államkötvény hozamokat. A legtöbb nyugat-európai ország 10 éves kötvényhozama 1-2 bázisponttal esett, a német 10 éves pedig új történelmi mélypontra bukott -0,22%-nál.

Történelmi mélypontra küldte a német kötvényhozamot a Fed-elnök jelzése


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium