320 felé száguld a forint - Hol lehet a vége? Percről-percre

2019. június 6. 11:09    
nyomtatás
 
Az utóbbi napokban komolyabb erősödést mutatott a magyar deviza az euróval szemben, így 321,5 körül indul a csütörtöki kereskedés. A következő egy napban jöhetnek az izgalmak a piacon, hiszen ma az EKB kamatdöntésére, holnap pedig a májusi inflációs adatra figyelnek a befektetők.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Nincs megállás, megy tovább a forint 2019.06.06 11:09

Délelőttre tovább erősödött a forint, már 321 alatt jár a jegyzés, vagyis ha jó híreket kapunk délután az EKB-tól, akkor akár a 320-as lélektani szintet is célba veheti a magyar deviza.

Ha hosszabb távú technikai elemzési grafikont veszünk elő arra, hogy meddig tarthat a forint menetelése, azt látjuk, hogy a 314,5-315,5 körüli tartomány különösen erős támaszt jelent. Az előbbi árfolyamnál húzódik a 200 hetes mozgóátlag, ami az elmúlt években már többször is megállót, sőt trendfordulót tudott kiváltani, az utóbbi árfolyamnál pedig a 8 éves emelkedő trendvonal húzódik. Ezt megelőzően nyilván a 320-as tartomány, mint kerek szint is lehet első körben megálló a forint menetelésében.

Tud még tovább menni a forint? Holnap reggelre kiderül 2019.06.06 08:34

Csütörtök reggel 321,6 körül járt a forint az euróval szemben, ez további 0,1 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából tegnaphoz képest. Ezzel az utóbbi egy hétben egy százalékkal erősödött a magyar deviza. Még látványosabb a diadalmenet, ha a dollárral szemben nézzük az árfolyamot, hiszen az amerikai deviza is gyengült közben. Most 286,3 körül jár a jegyzés, ez egy hét alatt majdnem két százalékos esést jelent, míg az angol font ma reggel 363,1 körül jár.

Tud még tovább menni a forint? Holnap reggelre kiderül

A régióban sem látunk egyelőre jelentős elmozdulást, hiszen a lengyel zloty minimális gyengüléssel kezdte a napot, a cseh korona pedig a forinthoz hasonló mérsékelt erősödést mutat. A feltörekvő piacokon eközben a török líra 0,4 százalékkal gyengült a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig fél százalék körüli visszaesést mutat.

Az euró-dollár árfolyamban is fordulatot láttunk az elmúlt napokban, az 1,11-es szint közeléből pattant vissza majdnem 1,13-ig az árfolyam. Ennek oka, hogy egyre erősebbek a Fed kamatcsökkentésével kapcsolatos piaci várakozások, az év végéig a befektetők két lazító lépésre számítanak. Az árfolyam szempontjából lényeges lehet az EKB ma délutáni kamatdöntő ülése, melyen a legnagyobb kérdés az lehet, hogy az európai jegybank elárul-e részleteket a legutóbb bejelentett újabb programjáról, melynek keretében a bankoknak juttatnának olcsó forrást.

Tud még tovább menni a forint? Holnap reggelre kiderül

Az EKB lépése a forint szempontjából is lényeges lehet, hiszen a magyar jegybank addig tarthatja fenn a laza kondíciókat, amíg Európában sem mozdulnak el komolyabban a szigorítás irányába. Emellett a holnap reggeli inflációs adat határozhatja meg a forint irányát, a KSH a májusi áremelkedési adatokat közli, melyeket kiemelten figyelhetnek a befektetők.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium