Jót tehet a forintnak a Fed jelzése

2019. július 11. 08:56    
nyomtatás
 
Az akár három hét múlva bekövetkező első Fed-kamatcsökkentés a forintnak is segíthet abban, hogy öthetes mélypontjáról vissza tudjon erősödni az euróval szemben, illetve a dollár ellenében még jobban erőre kapjon.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Amint megírtuk: Jerome Powell Fed-elnök, illetve a Fed jegyzőkönyve viszonylag egyértelműen előkészítette a július 31-i, tíz év utáni első kamatvágást, amelyre a dollár mérsékelten gyengült a tegnap délutáni-esti kereskedésben a vezető devizákkal szemben. Az euróval szemben 1,1220-ról 1,1270-ig esett mostanra, az angol fonttal szemben a féléves csúcsot jelentő 1,2440-ről 1,2520-ig gyengült a zöldhasú.

Jót tehet a forintnak a Fed jelzése


Jót tehet a forintnak a Fed jelzése


A forint a tegnap délutáni-esti órákban azonban csak átmenetileg tudott erőre kapni a Fed közelgő kamatvágásának hírére, noha az ilyen jelzések elvileg javítják a forint relatív vonzerejét. Az euróval szemben 325,5-326 között hullámzik a forint és ma reggel sincs ebben nagy változás.

Jót tehet a forintnak a Fed jelzése


Amint az alábbi technikai kép mutatja, az emelkedő trendvonal a gyengülés felé terelte a forintot július elején, de ez már csaknem túlzottan intenzív volt (70-es értéket közelítette a napos RSI), így elvileg közel lehet a forint fordulata, azaz újabb erősödési hulláma. Amennyiben ez mégsem történik meg, a 327,7-328 közötti tartomány mutatkozik erős ellenállásnak a szűkülő háromszögben.

Jót tehet a forintnak a Fed jelzése


A dollár gyengülése miatt a dollár/forint jegyzések tegnap ismét a 290 alatti tartományba buktak, ma reggel 289-nél jár a kereskedés a bankközi piacon.

Jót tehet a forintnak a Fed jelzése


Címlapkép forrása: Andrew Harrer/Bloomberg via Getty Images

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium