Öthetes mélyponton ragadt a forint az inflációs adat után Percről-percre

2019. július 9. 12:20    
nyomtatás
 
A vártnál kissé nagyobb lassulást mutató magyar inflációs adatra esett a forint kedd délelőtt, így az euróval szemben a 325-ös, a dollárral szemben 290-es szint felett ragadt a kereskedés. Mindkét vezető devizával szemben öthetes mélyponton jár a magyar fizetőeszköz.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Nagyon szenved az angol font 2019.07.09 12:20

A megállapodás nélküli Brexittől való félelmek miatt a font ma új féléves mélypontra bukott a dollárral és az euróval szemben. Előbbi ellenében 1,2460-nál jár a kereskedés, utóbbival szemben 0,8990-nél. Boris Johnson, a miniszterelnöki poszt nagyobb esélyese vasárnap is úgy nyilatkozott, hogy akár ezt a forgatókönyvet is bevállalja és a no-deal Brexittel kapcsolatos félelmek egyébként is eltúlzottak. A jelek szerint ezek az üzenetek nem nyugtatnak a piacon, ahogy a feltehetően az is rontott most a font megítélésén, hogy a brit kormány washingtoni nagykövetének titkos diplomáciai táviratai kiszivárogtak és ez igencsak rontott az amerikai-brit kapcsolatokon.

Öthetes mélyponton ragadt a forint az inflációs adat után 2019.07.09 12:14

A magyar inflációs adat utáni esés óta nincs érdemi forintmozgás, azaz öthetes mélyponton ragadt az euróval szemben 325,4 körül, illetve 290,3 körül a dollárral szemben.

Öthetes mélypontra esett a forint az inflációs adatra 2019.07.09 09:19

A Portfolio konszenzusában szereplő 3,5%, illetve a Reuters konszenzusában szereplő 3,6% helyett 3,4%-ra lassult júniusban a magyar év/év alapú inflációs adat, aminek hatására tovább gyengült a forint, így átlépték a jegyzések a 325-ös szintet. Utoljára május végén volt ilyen gyenge a forint.

2019.07.09 09:00 Itt a friss inflációs adat!

A befektetők úgy ítélhetik meg, hogy a lassuló infláció mellett az MNB tovább tarthatja fent ultra laza monetáris politikáját és ez a meglátás rontja a forint relatív vonzerejét, ez állhat a mostani kis gyengülés mögött is.

Öthetes mélypontra esett a forint az inflációs adatra

Amint látjuk, technikai elemzési szempontból az emelkedő trendvonal felfelé lökte az EURHUF árfolyamot és a következő ellenállás 328 közelében húzódik.

Öthetes mélypontra esett a forint az inflációs adatra

A pénteki erős amerikai munkaerőpiaci adat lendületet adott a dollárnak, az euróval szemben 1,12 közelébe jutott, így kulcsfontosságú lesz a további árfolyam mozgásban az, hogy mit mond ma délután 14:45-kor Jerome Powell amerikai jegybankelnök a kamatvágási kilátásokról (sor kerül-e rá a második félévben és ha igen, mikor kerül sor rá).

Öthetes mélypontra esett a forint az inflációs adatra

A dollár ereje és a forint gyengülése együttesen 290 fölé lökte ma reggel a dollár/forint jegyzéseket, azaz itt is öthetes forintmélypont alakult ki.

Öthetes mélypontra esett a forint az inflációs adatra

A megállapodás nélküli Brexit miatti aggodalmak hatására ma reggel új féléves mélypontra bukott a font az erős dollárral szemben 1,2480 körül.

Öthetes mélypontra esett a forint az inflációs adatra

Itt a friss inflációs adat! 2019.07.09 09:00

Júniusban 3,4% volt az egy évre visszatekintő drágulás üteme. Az elemzők előzetesen arra számítottak, hogy a tavaszi 3,9 százalékos infláció után júniusra 3,5 százalékra mérséklődhetett a pénzromlás üteme.

tovább a cikkhez...

Itt a gazdasági lassulás első jele? 2019.07.09 09:00

Júniusban 678 millió eurós többlet alakult ki a külkereskedelmi mérlegben, ami jóval magasabb, mint az egy évvel korábbi 492 millió eurós aktívum. Ezzel megtorpant a külkereskedelmi mérleg romló trendje, amit az export stabil növekedése mellett az import váratlannak mondható gyengélkedése okozott.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium