Visszaesett nap végére a forint

2019. június 14. 17:47    
nyomtatás
 
A 17 éve leglassabb kínai ipari termelési adat, illetve az amerikai-iráni feszültségek általános kockázatkerülést váltottak ki ma a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, így a forint napközben látott erősödése is visszafordult nap végére. A délután közzétett kedvező amerikai ipari termelési adat azonban lendületet adott a dollárnak, mivel kissé csökkent az idei két Fed kamatvágás esélye.

Alfa Trader - több mint devizakereskedés. Kérje demószámláját még ma!

Minden olyan kínai adat, ami a vártnál gyengébbre sikeredik, erősítik azokat a félelmeket, hogy az amerikai-kínai kereskedelmi szembenállás tényleg súlyos reálgazdasági hatásokat okoz a kínai félnek (is). Ez a reakció látszott ma is, amikor a kínai ipari termelési és beruházási adat a vártnál gyengébb lett, miközben a kiskereskedelmi jobb.

2019.06.14 11:08 17 éves mélypontra esett a kínai ipari termelés üteme


Már reggel és délelőtt általános kockázatkerülés jelei mutatkoztak a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon, a részvénypiacokon esés látszott, a forint azonban például erősödni a lengyel zlotyval párhuzamosan. A lengyel 10 éves kötvényhozam egyébként 4 éves mélypontra bukott ma a külföldiek fokozott kötvényvásárlása nyomán.

A vártnál kedvezőbb amerikai kiskereskedelmi adat azért adott lendületet a dollárnak délután, mert kissé csökkenhetett az idei két Fed kamatvágás esélye, illetve az első vágás talán későbbre tolódik. Az euró/dollár árfolyam 1,1270-ről 1,1220-ig bukott, azaz meglódult a dollár. Ezzel párhuzamosan viszont például a forint visszagyengült: az euróval szembeni jegyzések 321,5-ről 322-ig visszaemelkedtek.

Visszaesett nap végére a forint


Visszaesett nap végére a forint


Mivel a dollár lendületbe jött, a forint pedig visszagyengült, így a dollár/forint jegyzések 287-ig ugrottak, ahol utoljára 10 napra járt az árfolyam.

Visszaesett nap végére a forint


Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Rendezvényszervező
 
 
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium