Előfizetői tartalom

Külföldi spekulánsok tömege intézett támadást a forint ellen - Az MNB idézte elő

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank március 26-i kamatdöntő ülése, illetve az azt követő jegybanki kommunikációs zsonglőrködés kisebb lavinát indított el a külföldi devizapiaci spekulánsok között. Néhány nap alatt óriási összegben nyitottak külföldi befektetők a forint gyengülésére játszó spekulatív pozíciókat, ami hozzájárult a forint hirtelen bekövetkezett jelentős gyengüléséhez. Itt egy érdekes ábra arról, ahogy az MNB kommunikációja miatt hirtelen rengetegen fordultak a "forint ellen".

Január 15-én kedden délután úgy nézett ki, hogy véget érhet a forint hónapok óta tartó trendszerű erősödése az euróval szemben. Az euró-forint árfolyam ugyanis áttört egy olyan csökkenő trendvonalat, amely korábban többször is megakadályozta a hazai fizetőeszköz gyengülését.Euró-forint árfolyam, január 15-i, délután fél 5 körüli állapot.A forint (gyengülés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés