Előfizetői tartalom

140 mrd jenes IBM kibocsátás

Portfolio
Az eddigi legnagyobb volumenű szamuráj kötvénykibocsátást hajtotta végre az IBM. A számítástechnikai óriás 140 mrd jen (1.3 mrd USD) értékben bocsátott ki hitelviszonyt megtestesítô papírokat. A kötvények 0.62%-os kuponnal rendelkeznek és két éves múlva járnak le. A hozamfelár a 2 éves államkötvények felett kb. 22 bp.

Az IBM 140 mrd jenes kibocsátása 10 mrd jennel haladta meg a Xerox Credit három héttel ezelôtti kétlépcsôs tranzakcióját. Az IBM és a Xerox ügylete is egyértelműen annak a trendnek a folytatását mutatja, amelyben az amerikai nagyvállalatok (GE Capital, General Motors, McDonalds) a japán piac alacsonyabb hozamszintjét kihasználva igyekeznek forráshoz jutni. A szamuráj kötvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés