Előfizetői tartalom

Wolf: a sáv széléig erősödhet a forint

Portfolio
Elképzelhető, hogy a forint az intervenciós sáv erős széléig erősödjön – nyilatkozta az MTI-nek Wolf László, az OTP Bank Rt. vezérigazgató-helyettese. Ez hatásait tekintve gyakorlatilag megegyezik azzal, mintha a forintot 12%-kal felértékelték volna. A vezető megítélése szerint a pénzpiacon az áruforgalommal kapcsolatos azonnali devizaműveletek száma és volumene csökkenni fog, míg a tőkeműveletekhez kapcsolódó aktivitás emelkedik majd.

Az árfolyamsáv kiszélesítésének hatására a forint nem várt mértékben erősödni kezdett – állította Wolf. A bankszakember szerint a piaci szereplők többsége csak 5-6%-os erősödéssel számolt. "Most úgy gondolom, hogy a forint akár egészen a sáv aljáig erősödhet" – idézte az MTI Wolfot. A bankszakember szerint a radikális és gyors devizaliberalizáció eléggé váratlanul...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés