Előfizetői tartalom

Várhatóan átmeneti a jen erősödése

Portfolio
Erősödött a jen árfolyama az éjszakai és a reggeli kereskedési órákban a dollárral szemben. A japán exportőrök ismét elég olcsónak találták a jent, hogy exportbevételeiket a japán fizetőeszközre váltsák. Míg tegnap a dollár jenárfolyama 124.65 körül alakult, addig a reggeli órákban már csak 124.3-124.4 jent kellett adni egy zöldhasúért.

Piaci kereskedők szerint 124.5 jen az a szint, ahol nagy tömegű exportbevételek jenre váltása várható, becslések szerint a dollár jenárfolyama 120-125 körül alakulhat a következő napokban. Hosszabb távon a jen tovább gyengülhet a dollárral és az euróval szemben. A kormány tegnap jelentette be, hogy a korábbi prognózisoknál lassabb növekedésre számít, illetve már korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés