Előfizetői tartalom

Dollárerősödés minden fronton

Portfolio
Úgy látszik nem volt jelentős ellenállási pont a 90 cent az eurónak. A HP akvirálási bejelentése után erősödő dollár a vártnál lényegesen jobb beszerzési menedzser index publikálása után több mint egy centet erősödött az euróval szemben. A délutáni és a reggeli kereskedésben a keresztárfolyam már stabilizálódott, jelenleg 88.76 centen folyik a kereskedés.

Az amerikai gazdaság növekedésével kapcsolatos szekpticizmus, a lefelé korrigált GDP és a termelékenységben szintén lefelé várt korrekció hatására a dollár az elmúlt héten számottevően gyengült az euróval szemben. A keresztárfolyam átlépte a 91 centet is, ugyanakkor az euró longosok öröme a jelenlegi helyzet szerint tiszavirág életű volt. Ennek ellenére több olyan tényező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés