Előfizetői tartalom

Mi lett a dollárral a terrortámadás óta

Portfolio
A szeptember 11-i terrortámadást követően jelentősen csökkent a dollár árfolyama az euróval és a jennel szemben is. Kb. egy héttel az események után a dollár kb. 3.5%-kal volt gyengébb az eurónál és több mint 4%-kal a jennél. A spekulánsok menekültek a dollárból, az amerikai részvények jelentős árfolyamcsökkenést szenvedtek el. A FED kamatcsökkentése hatására a kamatkülönbözetre játszó befektetők a rövid távú euróbetétek felé fordultak.

A nagy japán befektetési társaságok szintén módosítottak az allokációkon, jelentős tőkeáramlás indult el a szigetország felé. A Bank of Japan igyekezett mindent megtenni a jen gyengítéséért és a múlt héten már jelentős intervenciók történtek. A jeneladásban az ECB is a BoJ segítségére volt. Becslések szertint a BoJ kb. 24.3 mrd USD értékben adott el jent a devizapiacon....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés