Előfizetői tartalom

Mindenképpen politikai függetlenségre törekszik az ECB

Portfolio
Igen viccesen fogalmaz a Bloomberg arra vonatkozóan, hogy mivel kell megakadályozni az ECB kamatcsökkentési lépését. A recept egyszerű, kamatcsökkentésre kell felszólítani. Elemzők az ECB politikáját -miszerint nem hajlandó lazítani a monetáris kondíciókon- azzal magyarázzák, hogy mindenképpen hamgsúlyozni akarja a politikától való függetlenségét.

A 3 és fél éves központi bank egyes elemzők szerint túlzásba viszi a függetlenség hangsúlyozását, mely részben egyfajta tapasztalatlanságra utalhat. Az EU országok vezetői, gazdaságpolitikusai részéről folyamatosan érkeznek a felhívások a kamatszint csökkentésére, az ECB azonban nem hajlandó engedni a nyomásnak. A stagnáló német és olasz gazdaság, az egyre jobban lassuló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés