FONTOS Elsüllyedhet-e a magyar napelemes ipar a korlátozások miatt?
 
Előfizetői tartalom

Erősödött az euró, gyengült a jen

Portfolio
Az elmúlt napokban jelentősen gyengült a jen árfolyama a kedvezőtlen gazdasági adatok hatására. A mai Tankan jelentés tovább gyengítette a távol-keleti devizát, így az árfolyam a dollárral szemben továbbra is a 8 hónapos mélypont körül alakul (125.9). Az euró a FED kamatcsökkentés után szinte folyamatosan erősödött a dollárral szemben, a reggeli órákban kis korrekció következett be az árfolyamban (89.55).

Míg a jen gyengülése mögött a fent említett igen kedvezőtlen üzleti környezet áll a szigetországban, addig az euró erősödése feltehetően a FED viszonylag negatív kommentjéhez köthető, melyet a kamatcsökkentéshez adott ki. Itt a negatív kockázatok további dominanciájáról beszélt.A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés