Előfizetői tartalom

Argentínóval a válság ellen?

Portfolio
Új pénz, az argentínó bevezetését tervezik Argentínában annak érdekében, hogy a fix árfolyamrendszer esetleges megszüntetése esetén elkerülhető legyen az argentín fizetőeszköz drámai értékvesztése. Egyes vélemények szerint az argentínó arra is megfelelő eszközt jelenthet, hogy a gazdaságban egyre nagyobb mennyiségben forgó pénzhelyettesítőket (bizonoys tartományi kötvények stb.) kiváltsa. Az intézkedés az újonnan kinevezett elnök, Adolfo Rodriguez Saa nevéhez kapcsolódik, akit de la Rua elnök lemondása után választottak államvezetőnek.

Rodriguez első bejelentései között szerepelt, hogy átmenetileg beszünteti az adósságszolgálathoz kapcsolódó kifizetéseket, illetve új pénzt vezet be az országban. Rodriguez az adósságfizetések beszüntetéséből felszabaduló forrásokat új munkahelyek teremtésére és bizonyos gyorssegélyekre kívánja felhasználni. A piac igen negatívan reagált a bejelentésre, a kötvényárfolyamok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés