Előfizetői tartalom

Jelentősen csökkent az ingatlanhitelek kamatszintje novemberben

Portfolio
Novemberben a nem pénzügyi vállalati hitelek és betétek átlagkamatlábai egyaránt csökkentek, legnagyobb mértékben az éven túli hitelek átlagkamatlába mérséklődött - közölte az MNB. A háztartási szektornál a lakossági hitelek és betétek átlagkamatainak csökkenő tendenciája tovább folytatódott. Az egyéni vállalkozóknál a hitelek átlagkamatlába szintén csökkent. A bankközi hitelek átlagkamatai minden lejárat esetén jelentősen mérséklődtek.

A nem pénzügyi vállalatoknak piaci feltételek mellett éven belüli lejáratra nyújtott hitelek átlagkamatlába 11.95%-ról 11.65%-ra, az éven túli hitelek átlagkamatlába 12.39%-ról 11.85%-ra változott. Az éven belüli betétek átlagkamata 9.09%-ról 8.81%-ra csökkent, az éven túli betéteké pedig kismértékben módosult 8.26%-ról 8.08%-ra. A háztartási szektor részét képező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés