Előfizetői tartalom

Hozamgörbe elemzés: kilátásban sincs az euró bevezetése?

Portfolio
Április eleje óta egy jó kis hozamemelkedésen esett át az állampapírpiac. A hozamnövekedés elsősorban a hosszabb lejáratokra volt jellemző, a rövid lejáratokat a magas jegy banki alapkamat "tartotta". Néhány egyszerűbb számítást végeztünk arra vonatkozóan, hogy a piac a hozamgörbe aktuális helyzete alapján hogyan vélekedik az euró bevezetéséről, a következő években a hozamgörbe milyen transzformációkon eshet át. Arra az eredményre jutottunk, hogy a korábbiakhoz képest lényegesen nagyobb a bizonytalanság, a forward görbék helyzete alapján nem látszik, hogy 2010-ben már euróval fizetnénk.

Emelkedés a hosszú hozamokban. Elemzésünkben 3-4 hónapra kívánunk csak visszanyúlni, és néhány pillanatfelvétel alapján jellemezni a piaci értékítéletet a hozamok várható alakulásával, az euró bevezetési időpontjával kapcsolatosan. Amint emlékezhetünk rá, áprilisban főként a fejlett piaci kamatemelési várakozások felerősödésével a fejlődő piacok többségén...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái