Előfizetői tartalom

FED Minutes: újabb lökés a dollárnak

Portfolio
Tegnap lett nyilvános a legutóbbi Nyíltpiaci Bizottság-i ülés (2004. dec. 14.) jegyzőkönyve. A Bizottság tagjainak hozzászólásait összefoglaló jegyzet szerint az amerikai gazdasági növekedés biztos talajon áll, és meglehetősen ellenállónak mutatkozik az emelkedő olajárakkal szemben. Egyes tagok szerint erősödhet az inflációs nyomás, a federal funds rate célértéke a szükségesnél alacsonyabb. A jegyzőkönyv tartalma a korábban megindult kamatemelési sorozatra folytatódására utal, mely kedvezőtlenül hatott a kötvénypiacra, ezzel szemben erősítette a dollárt.

A FED értékelése szerint az amerikai gazdasági növekedés egyre szélesebb bázisú és biztos talajon áll. A munkaerőpiaci feltételek a gazdasági növekedéssel párhuzamosan javulnak, a lakosság és üzleti vállalkozások kiadásai egészséges ütemben nőnek. A gazdaság kilátásait tekintve a federal funds rate célértéke reál értelemben túlzottan alacsonynak tekinthető...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái