Előfizetői tartalom

Eltérő vélemények a forintról - elmegyünk-e a sávszélig? (Commerzbank, WestLB)

Portfolio
A forint/euró jegyzések jelenleg a 242-es szint közelében állnak, azaz a forint alig 1%-ra van az intervenciós sáv erős szélétől. Tegnap nagyobb londoni szereplők a 242-es szint alá vitték a forintot, mely különböző tranzakciókkal, illetve a további kamatcsökkentési várakozásokkal áll összefüggésben. Herháger András, a WestLB Treasury főosztályvezetője a portfolio.hu érdeklődésére megerősítette múlt csütörtöki véleményét, miszerint rövidtávon (néhány napon belül) egészen a sáv széléig (240.01) mehet a forint/euró árfolyam. Ezzel szemben Puskás Tamás, a Commerzbank Treasury vezetője nagyobb esélyt lát arra, hogy a piac tanulva a 2003. januári eseményekből várhatóan nem "nyomja a forintot" a sáv erős széléig. A két szakértő véleménye abban is eltért, hogy a jelenlegi különösen "izgalmas" helyzet meddig tarthat, ugyanakkor abban egyetértettek, hogy a szokásos napi devizapiaci forgalomnak (mintegy 500 millió euró) jelenleg a 4-5-szöröse mozog, azaz igen nagy a "nyüzsgés" a piacon. A két szakértő véleményét abc-sorrendben közöljük.

Herháger András (WestLB): már csak néhány nap a sáv aljáig. A WestLB Treasury főosztályvezetője szerint a jelenlegi helyzetben nehéz határozott véleményt alkotni, amint fogalmazott: "ez a játszma még nincs lejátszva", azonban továbbra is valószínű, hogy a piaci szereplőknek az áll az érdekükben, hogy egészen az intervenciós sáv aljáig nyomják forint/euró árfolyamot....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái