Előfizetői tartalom

Nagy lejáratok jönnek az állampapírpiacon - mi várható a hozamoknál? (korr.)

Portfolio
Az elkövetkezendő közel 3 hétben (április 13-ig) összesen mintegy 510 milliárd forintnyi magyar állampapír jár le. Ezek megújítási kereslete a következő napokban növekvő likviditást, és a hozamgörbén a 4 éves lejáratig bezárólag mintegy 10-15 bp-os hozamcsökkenést hozhat, amennyiben a külső pénzügyi piaci feltételekben nem következik be érdemi változás - mondta el a portfolio.hu-nak egy elsődleges állampapír-forgalmazó.

Újabb hozamcsökkenés jöhet. Az alábbi - javított - táblázatban összefoglaltuk a következő bő két hét lejáratait:Az elsődleges kereskedő elmondása szerint amennyiben "az externális hatásokban (lengyel, amerikai, német fejlemények) nem következik be komolyabb változás, úgy az alapesetben a 4 éves időtávig mintegy 10-15 bp-os hozamcsökkenést eredményezhet a magyar állampapír-piacon"....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés