Előfizetői tartalom

Adat-dömping (InFinAd)

Portfolio
Magyar első negyedéves GDP, svájci munkanélküliségi ráta és ipari termelés, ECB havi jelentés, brit ipari termelés, kereskedelmi mérleg és becsült GDP, BOE kamatdöntés, majd amerikai heti munkanélküli segélyigénylések... rengeteg gazdasági adat egy napon, rendkívül érdekes napnak nézünk elébe. Alan Greenspan várva várt beszámolója az amerikai gazdaságról délután 4 órakor kezdődik, minden piaci szereplő arra kíváncsi, továbbra is erősnek érzi-e a FED első embere az USA gazdaságát, illetve milyen utalást tesz a kamatemelések jövőjére vonatkozóan. Múlt héten a dallasi FED elnök már utalt rá, hogy hamarosan véget ér a kamatemelési ciklus. Tegnap este az amerikai kereskedés vége felé rendkívül megerősödött a zöldhasú, és jelentősen átrendeződtek az árfolyamok. Rendkívül pozitív lett a dollár-hangulat a piacon, még a pénteki kereskedelmi mérleg nyilvánosságra kerülését megelőzően. Elképzelhető, hogy ilyen hangulat közepette még ha a vártnál nagyobb is lesz a hiány, nem fogja befolyásolni jelentősen illetve tartósan a dollár vételi kedvet.

Greenspan-re koncentrál a piac. Nagyon beindult a dollár-vételi láz tegnap az amerikai kereskedés vége felé, annak ellenére, hogy a piac nem jutott hozzá újabb információkhoz sem a gazdaságot, sem a kamatemeléseket illetően. Az EURUSD 100 pontot esett vissza 1,2220/00 köré, míg a kábel 1,8385-ről egészen 1,8230-ig csúszott 2-3 óra leforgása alatt. Úgy látszik az USA-ban abban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés