Előfizetői tartalom

Stabil forint, hosszú oldali hozamemelkedés - kamatcsökkentésre készül az EKB?

Portfolio
A forint a délutáni, várakozásoknak megfelelő 25 bp-os kamatcsökkentés bejelentését követően stabilan tudott maradni az euróval szemben, míg az állampapírok másodpiacán főként a hosszabb papíroknál 5-10 bp-os hozamemelkedések következtek be. Ennek ellenére a hozamgörbe 3-15 éves szegmensében 2-4 bp-tal alacsonyabbak lettek a mai referencia-hozamok a múlt péntekiekhez képest. A délután megjelent EKB-értesülések szerint az Európai Központi Bank kamatcsökkentésre készül, ennek megalapozottságához azonban még megvár bizonyos makrogazdasági adatokat. A Reuters által "megszellőztetett" hír érdemi dollárerősödést generált az euróval szemben.

eurhufcomp A forint/euró jegyzések a délután folyamán jellemzően a 247.90-248.50-es sávban mozogtak, ami marginális elmozdulást jelez a kamatdöntést megelőző árfolyamszintekhez képest. Az állampapírok másodpiacán a referencia-papíroknál a rövidebb lejáratok tekintetében 1-3 bp-os vegyes irányú mozgások következtek be a 13:55-ös hozamszintekhez képest, míg a 3 éves szegmensen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái