Előfizetői tartalom

Enyhén gyengülő dollár, munkanélküli és foglalkoztatottsági adatokra várakozó piac (InFinAd)

Portfolio
A tegnapi nap folyamán is új, 14 hónapos mélypontra gyengült az euró a dollárral szemben, amikor leszúrt az 1.1870-es szint alá egy kicsivel, majd ismételten az 1.1900-es szint körül mozgott nem sokkal később. Ennek ellenére a nap végére pozitívan zárt az euró, köszönhetően a holnapi amerikai munkanélküliségi adatok illetve a pénteki egyéb foglalkoztatottsági és munkanélküli jelentések előtti profitrealizálásoknak. A pénteki napon megjelenő foglalkoztatottsági adatok várhatóan 188,500 értéket fog mutatni vagyis ennyi új munkahelyet teremtettek, ami nagy javulás lenne a májusi 78,000-hez képest. A meglehetősen jó adat ellenére is óvatosságra intenek a dealerek, mivel ezen adatokat nagyon nehéz előre jelezni, bár minden bizonnyal dollár pozitív adatok látnak napvilágot és nyomják ennek következtében lejjebb az eurót a dollárral szemben. Abban az esetben, ha a foglalkoztatottsági adatok erősek lennének, akkor könnyen feltételezhetjük azt, hogy a FED tovább fogja emelni az alapkamatot, amely most 3.25%-on áll a múlt heti 25 bázispontos emelés után. A folyamatos, egymást követő 9 kamatemelésnek és a folyamatosan javuló gazdasági adatoknak köszönhetően a dollár 7%-ot erősödött a japán jennel és 14%-ot az euróval szemben, amióta ennyire felgyorsult a devizapiaci rally Március közepe óta.

Mi történt a világban?. Az emelkedő amerikai kamatok szintén segítették az elmúlt időszakban a magas kamattartalommal rendelkező devizákkal szembeni különbség csökkenését, amely főként az újzélandi és az ausztrál dollárt érinti érzékenyen. Az elmúlt időszakban jelentősen gyengültek ezen devizák az amerikai dollárral szemben. A tegnapi nap folyamán is 1%-ot gyengült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés