Előfizetői tartalom

Portfolio.hu-poll: Stagnált júliusban az infláció, csökkent az év végi kamatprognózis

Portfolio
Júliusban - fokozott bizonytalanság mellett - 3.8%-on maradt az éves alapú inflációs ráta, míg az év végig enyhe emelkedés várható a pénzromlás ütemében - derül ki a portfolio.hu által ma délelőtt 18 elemző, illetve alapkezelő megkérdezésével végzett felmérésből. A válaszadók jelentősen eltérő prognózisokat adtak a jövő év végi inflációs adatra, melyet az ÁFA-csökkentés átgyűrűző hatása körüli bizonytalansággal lehet indokolni. A szakértők az egy hónappal ezelőtti felmérésben megfogalmazott 6.5%-os év végi várt jegybanki alapkamat helyett jelenleg már úgy látják, hogy legalább 6.25%-ig csökkenhet a ráta.

Bizonytalansági tényezők a júliusi indexnél. A Központi Statisztikai Hivatal csütörtökön reggel 9 órakor teszi közzé az inflációs adatokat. Júniusban 3.6%-ról 3.8%-ra emelkedett a fogyasztói árdrágulás üteme, míg a maginfláció (mely a nagyobb áringadozásokat produkáló élelmiszer- és energiaárak nélküli drágulást mutatja) 2.2%-ról 1.9%-ra csökkent.Az elemzők...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái