Előfizetői tartalom

Egyesek már délelőtt tudták - magyarázat a forintgyengülésre

Portfolio
Több - elsősorban - londoni szereplő már a délelőtt folyamán tudomást szerzett róla, hogy az MNB kötvényeladásokra készül a piacon, a váratlan lépés első reakcióként kötvényeladásokat, és euróvételeket generált a piacon. A szereplők közül többen az MNB 2 év utáni újbóli megjelenését a kötvénypiacon úgy értelmezték, hogy igyekszik lassítani, vagy megállítani a gyors másodpiaci hozamcsökkenéseket, amelyek a kamatcsökkentési várakozásokkal állnak összefüggésben. Ez azt is jelentheti, hogy az MNB esetlegesen túlzónak tartja a beárazott vágások nagyságát (75 bp még az idénre), és igyekszik elkerülni, hogy a dinamikus - a piac által "kikényszerített" - kamatcsökkentések után esetleg újból kamatemelésekre kényszerüljön.

eurhufcomp A vártnál kedvezőbb augusztusi inflációs adat után a forint kissé erősödött (244.40 körüli szintek), majd délelőtt 11 óra körül kissé "furcsa módon" gyengülni kezdett, a jegyzések 245.50 körülig emelkedtek. Akkor még csak enyhe régiós devizagyengülésre, pozíciózárásokra lehetett gyanakodni.Kapcsolódó cikkünk2005.09.13 11:01 245 fölé gyengült a forint...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái