Előfizetői tartalom

Forintpiac: pánik, vagy újabb erősödés lesz?

Portfolio
Ma reggel óta folyamatos eladói nyomás volt tapasztalható a kötvénypiacon, délelőtt inkább a belföldi, míg kora délután inkább a külföldi (elsősorban londoni) nagyobb szereplők adták a papírokat. Ez azt eredményezte, hogy a hozamgörbe teljes szakaszán mintegy 10-15 bp-os hozamemelkedések voltak megfigyelhetők - mondta el a portfolio.hu érdeklődésére egy elsődleges állampapír-kereskedő. A magyar fizetőeszköz a kötvényeladások nyomán a reggeli 246.50 körüli szintekről több mint egy forinttal gyengült az euróhoz képest, majd kisebb forinterősödés mutatkozik. "Picit ideges, picit bizonytalan most a piac, kell hozzá legalább néhány nap, amíg megnyugszik" - mondta el érdeklődésünkre a devizapiaci fejleményekkel kapcsolatban egy elsődleges forex dealer. A szakértők eltérően ítélik meg, hogy az Eurosotat állásfoglalása (várhatóan hétfőn) indukálhat-e egy akár átfogóbb eladói nyomást a magyar piacon, vagy sem.

Kapcsolódó cikkünk2005.09.22 09:00 Rossz hírekre adják a forintot - már bőven 247 felett az árfolyam (2.) Elsődleges forgalmazó: átfogó eladói hullám is lehet. eurhufcomp "Jelenleg inkább a spekulatív szereplők adják a papírokat, a real money még kivár" - mondta a szakértő, aki szerint az eladói nyomás elsősorban a magyar költségvetési helyzettel kapcsolatos, a napokban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái