Előfizetői tartalom

Érdemi forinterősödés és hozamcsökkenés a piacon - mi történhetett?

Portfolio
A forint kora reggeli szintjeihez képest érdemben erősödött a délutáni órákra, míg ezzel párhuzamosan az állampapírok másodpiacán érdemi (5-10 bp-os) hozamcsökkenések következtek be szintén a reggeli hozamszintekhez képest. A régióban a lengyel zloty, a cseh és a szlovák korona is erősödött, azaz régiós egyirányú mozgásról van szó, ami feltehetően a hedge fundok nagyobb aktivitásával áll összefüggésben - mondta el a portfolio.hu érdeklődésére egy elsődleges állampapír-forgalmazó. Reggel inkább eladói, míg azt követően inkább vételi hangulat uralkodott a magyar piacon, és a vevők között több londoni szereplő is megfigyelhető volt - tette hozzá a szakértő.

eurhufcomp A forint/euró kurzus reggel 248.50 felett mozgott, majd 10 óra körültől jól látható forinterősödés indult el, a kurzus 15:40-kor 246.68-247.18-nál állt, ami azt jelenti, hogy kb. 0.7%-os forinterősödés következett be. Délután 4 órakor jelent meg egy interjú a Reuters-en Adamecz Péterrel, a Monetáris Tanács tagjával, melynek piaci hatásai a most közölt adatokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés