Előfizetői tartalom

250 felett a forint - 14 hónapos mélypont a dollárral szemben

Portfolio
A reggeli stabil nyitást követően enyhe további gyengülést mutat a forint az euróval szemben, a kurzus a 250-es szint felett jár, ami mintegy 4 hónapos mélypontnak felel meg a magyar fizetőeszköz szempontjából. dollár jelentős világpiaci szárnyalása miatt a forint/dollár kurzus megközelítette a 210-es szintet, ami több mint egy éves mélypontot jelent. Az állampapírok másodpiacán a rövidebb lejáratoknál mérsékelt hozamcsökkenés, míg a hosszabb papíroknál enyhe további hozamemelkedés mutatkozik a múlt péntek délutáni szintekhez képest.

eurhufcomp A forint e heti mozgását - piacbefolyásoló magyar makroadatok hiányában - inkább a régiós mozgások, a piaci hangulat határozhatja meg. Kérdéses, hogy a 250-es lélektanilag és technikailag is fontos szint megtarthatja-e a magyar fizetőeszközt, most úgy tűnik, hogy nem. A dollár percekkel ezelőtt megközelítette az 1.19-es szintet az euróval, és a 114.50-es szintet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés