Előfizetői tartalom

Folytatódik a gyengülés: már 254 közelében a forint - elszálltak a hosszú hozamok (3.)

Portfolio
Úgy tűnik, nincs megállás, a forint/euró jegyzések már a 254-es szint közevetlen közelében mozognak. Nyitáskor még a tegnap esti 253-as zárószint környékéről indultak az első jegyzések, de ezt követően hirtelen újabb forintgyengülés mutatkozik. 9:12-kor 253.60-253.90 körül jár a kurzus. Az állampapírok másodpiacán rövid idő alatt újabb jelentős hozamemelkedések látszanak a hosszú hozamoknál, a 10 éves papírral jelenleg 6.80% (!) körül kereskednek, ami tegnap estéhez képest mintegy 25 bp-os hozamemelkedés.

A régióban a zloty és a cseh korona is hasonló árfolyam-pályát jár be: a lengyel fizetőeszköz kb. 0.5, míg a cseh kb. 0.3%-os gyengülést mutat a nyitási szintekhez képest. eurhufcomp Tegnap este a 253 még megfogta a magyar fizetőeszköz. Ez a sokak szerint erős támaszszint tehát áttört, így újabb tér nyílt meg a gyengülés felé. A következő, technikailag és pszichológiailag...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái