Előfizetői tartalom

252 alá erősödött a forint, "nem eszik olyan forrón a kását"?

Portfolio
A forint ma reggel nyitás után tovább erősödött az euróval szemben, a kurzus a 252-es szint alá szaladt, majd minimális gyengülés után jelenleg a 252 közelében járnak a jegyzések. Az állampapírok másodpiacán a referencia-lejáratoknál nem alakult ki egységes kép a hozamok változását illetően, a vegyes irányú elmozdulások a tegnap kora esti szintekhez képest jellemzően 3-8 bp közötti mértékűek. A piacon olyan vélemények is megjelentek, melyek szerint a befektetők (még) egyáltalán nem veszik bizonyosra a közeljövőbeli kamatemelést, és a tegnapi látványos rövid oldali hozamemelkedés inkább a hétfői kamatdöntési sajtótájékoztatón elhangzott kamatemelési lehetőségre való hirtelen reakció lehetett.

eurhufcomp Tegnap a hosszabb lejáratú papíroknál mérsékelt hozamcsökkenés és ezen keresztül érdemi forinterősödés bontakozott ki, mely nem magyarázható a zloty húzóerejével, lévén a lengyel fizetőeszköz mintegy fél százalékkal leértékelődött az euróhoz képest (a délelőtti fokozott gyengülés után csupán délután volt némi korrekció). A 3 hónapos magyar diszkontkincstárjegy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái