Előfizetői tartalom

248-ig szaladt a forint, csökkennek a hozamok - tengerentúli szálak?

Portfolio
További lendületes erősödést mutat a forint az euróval szemben: a jegyzések a 248-as, a korábbi napokban szinte elképzelhetetlennek mondott szintre süllyedtek. Az állampapírok másodpiacán is folytatódik a hozamcsökkenés: reggel hez képest 5-10 bp-tal kerültek lejjeb a hozamok a közepes és hosszabb lejáratoknál. Kolba Miklós, az ING devizakereskedője érdeklődésünkre elmondta, hogy fokozott amerikai befektetői aktivitást lát a piacon. Feltételezése szerint a forint/dollár árfolyamban long dollár pozíciókat stoppoltak ki (lezárták bizonyos árfolyamszinteken), és ez erősítette a magyar fizetőeszközt mind a zöldhasúval, mind az euróval szemben.

eurhufcomp A kereskedő jelezte, hogy 248 alá semmiképpen sem várja az árfolyamot az euróval szemben, bár hozzátette, hogy már arra sem számított, hogy 249 alá erősödhet a magyar fizetőeszköz. Kolba utalt rá, hogy amennyiben az euró tovább erősödik a dollárral szemben (az a forint/dollár kurzusban is megmutatkozhat, erősödő forint), úgy a forint/euró kurzus még tovább...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái