Előfizetői tartalom

Spekuláljunk a forint ellen, 260-as év végi célár - HSBC

Portfolio
Lengyel zloty, illetve szlovák korona vételt ajánl forint eladás mellett ügyfeleinek a világ egyik legnagyobb bankcsoportja, az HSBC. A múlt hét végi elemzői ajánlás szerint a lengyel belpolitikai feszültség enyhülésével a befektetők figyelme ismét a gazdasági fundamentumok felé fordulhat, aminek következtében a 3.98 körüli zloty/euró körüli kurzus 3.90-ig visszaerősödhet. Ezzel szemben a tovább erősödő költségvetési aggodalmak miatt a forint egyre nagyobb veszteségeket szenvedhet el az euróval szemben. A bank év végi célára 260 forint/euró a jelenlegi 252-253 körüli árfolyam-szinttel szemben (kb. 3%-os forintgyengülés).

A long zloty/short forint ügyletnél az HSBC szerint 64-es árfolyamszint következhet az októberi 65 körüli forintmélypont után (átmeneti visszaerősödés). Múlt pénteken az MNB középárfolyama 63.59 volt. A bank szlovák korona vételt is ajánl a forinttal szemben, északi szomszédunk fizetőeszköze ugyanis erősödhet a kamatemelési várakozások, illetve az erős külföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés