Előfizetői tartalom

254 közelébe gyengült a forint - negatív hangulat eladási hullám nélkül

Portfolio
A forint a délelőtti leminősítést követően tovább gyengül az euróval szemben, a jegyzések 4 óra körül megközelítették a 254-es szintet. Az állampapírok másodpiacán tegnap délutánhoz képest a rövidebb papíroknál 3-8 bp-os, míg a 3 éves és hosszabb lejáratoknál 13-18 bp-os hozamemelkedések látszanak. A régióban délutánra a zloty is korrigált az euróval szemben a reggeli 3.5 éves csúcs után.

eurhufcomp Az általunk ismertetett elemzői reakciókon túl az HSBC és a Raiffeisen elemzői szerint sem várható rövid távon, hogy a leminősítés komolyabb forinteladási hullámot generálna, mivel a lépés indoka (a kedvezőtlen költségvetési helyzet) már eddig is mert volt. Mindazonáltal a magyar piaccal szembeni hangulat kedvezőtlenebb lehet, mint néhány nappal ezelőtt. A múlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés